AIPH YÖNETİM KURULUNA YENİDEN SEÇİLDİK
AIPH-Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği’nin 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında Almere/HOLLANDA’da düzenlenen Yıllık Kongresine, Türkiye’yi temsilen Orta Anadolu Süs Bitkileri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı İsmail YILMAZ ve Şube Şefi Gülşen BAY katılım sağladı. Farklı ülkelerden toplam 95 yabancı delegenin katıldığı kongre programında, Expo Konferansı, Uluslararası Yeşil Şehirler Konferansı, Genel Kurul Toplantısı ve Expo Floriade alan gezisi yer aldı. Kongrede Türkiye’de önümüzdeki dönemde düzenlenecek Expo Maraş 2023 ve Expo İzmir 2026’nın güncel sunumları üyelerle paylaşıldı. AIPH’e 2028 yılı için Expo başvurusunda bulunan Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin başvurusu da onaylandı. 

Genel kurul toplantısında AIPH Yönetim kurulu seçimleri de gerçekleştirildi. Seçimde 2022-2025 dönemi için AIPH Başkanlığına İtalya’dan Leonardo CAPITANIO, Başkan Yardımcılığı’na Kanada’dan Bill HARDY seçilirken; Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail YILMAZ 6. Bölge temsilcisi olarak Yönetim Kurulu üyeliğine yeniden seçildi.

Türkiye’nin AIPH -Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği- Yönetim Kurulunda yer alması, ülkemizin uluslararası alanda etkinliğinin artması ve yeni Expo organizasyonlarına ev sahipliği yapması için büyük önem taşıyor. Süs Bitkileri ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İsmail YILMAZ, 2019 yılından itibaren AIPH Yönetim Kurulu üyeliği görevini sürdürüyor.